Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Урочисто та патріотично відзначили День Соборності у закладах освіти району

Опубліковано 23 січня 2019 року о 10:40
фото

Урочисто та патріотично відзначили День Соборності у закладах освіти Дніпровського району.

Так, у навчально-виховному комплексі «Домінанта» (вул. Юності, 3) проведено загальногімназійну акцію «Жовто-блакитна стрічка єднання». На захід завітали почесні гості: Раїса Степанівна Недашківська - Народна артистка України, повний кавалер ордена Княгині Ольги, в її репертуарі сотні ролей у фільмах і театральних виставах; Владислав Єгорович Яковлєв - воїн-захисник, штурмовик батальйону «Донбас»; Євген Леонідович Ковтун - кіборг, захисник Донецького аеропорту 93 бригади.

У спеціалізованій школі №98 з поглибленим вивченням англійської мови (вул. Івана Микитенко, 7) відбувся фестиваль творчості «З Україною в серці» для 10-11 класів. Кожен клас мав можливість продемонструвати свою улюблену українську пісню. 7-9 класи взяли участь у конкурсі відеороликів «Ми –українці». А 5-6 класи підготували стіннівки «Єдина країна – єдиний народ». Також протягом тижня з 1 по 11 клас буть проведені виховні заходи класними керівниками.

У середній загальноосвітній школі №103 (вул. Алматинська, 89) до Дня Соборності України школярам показали тематичні відеоуроки. У школі пройшла святкова радіолінійка, флешмоб в якому учні школи об'єднались в символічний живий ланцюг-єдності, яким і підтримали традиції державоутворення та Соборності України.

Історичний квест «Якщо єдині - нас не здолає ніхто!» відбувся для учнів 8 - 11 класів середньої загальноосвiтньої школи №180 (б-р Перова, 21). Також учні подивились фільм «Історія української революції 1917-1921 рр..»

В спеціалізованій школі №246 (вул. М.Кибальчича, 7) з поглибленим вивченням англійської мови для учнів 8-11 класів відбулася історична-лекція «Акт возз’єднання УНР та ЗУНР» з членами військово-патріотичного клубу «Повстанець» Садовим Владиславом, учнем 10-В класу та його побратимом.

У бібліотеці середньої загальноосвітньої школи №4 (вул. Сулеймана Стальського, 26-а) була організована тематична виставка літератури «Тільки в єдності наша сила». Також діти намалювали яскраві газети, приурочені до Дня Соборності України.

Відзначення знаменної події в спеціалізованій школі №125  з поглибленим вивченням англійської мови (вул. Плеханова, 2) було різноманітним: виставка малюнків «22 січня – День Соборності України»,  виховні години: «Україна – єдина Соборна держава», «Славетні імена України», «Великі творці Соборності».

Учні створили живий ланцюг єдності – символ та головна традиція Дня Соборності України. Перший такий ланцюг створили в 1990 році, коли понад мільйон патріотично налаштованих українців взялися за руки і об’єднали шлях з Києва до Львова. Сьогодні учні школи долучились до цієї традиції, щоб показати єднання Західної і Східної частини країни.

Фінальним акордом святкування став захід «Соборна Україна». Учні з цікавістю і захопленням переглянули, відеофільми, презентації, у яких було висвітлено ці доленосні події в Україні, згадали основні етапи боротьби українців за Єдину Соборну Неподільну Україну. Хвилиною мовчання згадали всіх героїв, патріотів України, які поклали свої життя за створення та збереження держави.

Заходи відбулися в найкращих національних традиціях, адже Україна - це земля, де народилися і живемо, де живуть наші батьки, де жили наші предки.

Тож єднаємось заради миру, волі, свободи, майбутнього нашої країни, бо саме в єдності наша сила!

Підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами Управління освіти Дніпровського району

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux