Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

В Дніпровському районі постійно проводиться робота з дератизації та дезінсекції житлових будинків

Опубліковано 10 квітня 2018 року о 10:06
фото

Гризуни та комахи здатні не тільки завдавати шкоди, але часто є носіями небезпечних хвороб. Не допустити подібного допоможе своєчасна дератизація та дезінсекція приміщень.

Відповідно до структури, періодичності та строків надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, затверджених розпорядженням виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 09.03.2011 № 307 дератизація та дезинсекція здійснюється у міру необхідності але не рідше 2-х разів на рік.

З метою надання зазначених послуг Комунальне підприємство «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Дніпровського району м. Києва» здійснює тендерну закупівлю «Послуги з санітарно-гігієнічного обробляння (Послуги з дератизації та дезінсекції у підвальних приміщеннях та сміттєзбірниках житлових будинків)». За результатами тендерної процедури визначається виконавець робіт з комплексу протиепідемічних заходів у підвальних приміщеннях та сміттєкамерах будинків, що перебувають на утриманні підприємства.

Відповідно до технічних вимог, підрядна організація повинна використовувати дезінсекційні засоби сертифіковані відповідно до вимог чинного законодавства України згідно з інструкціями та нормативно-технічними актами затвердженими Міністерством охорони здоров’я України та Міністерства екології України. Якість робіт з дератизації та дезінсекції повинна відповідати вимогам ветеринарних, санітарно-гігієнічних і санітарно-протиепідемічних правил і норм.

У Дніпровському районі площа, яка підлягає санітарній обробці складає: дератизація – 620923,12 м кв; дезінсекція – 616727,50 м кв. Умовами договору передбачається, що строк реагування на заявку підприємства для виконання послуг з дезінсекції та дератизації не більше 4 годин у робочі дні.

В Дніпровському районі у січні 2018 року проведено дератизацію на 442450,67 кв м загальної площі, а у лютому - на 425769,09 кв м.

Дезінсекційними роботами у січні охоплено 245994,58 кв м загальної площі та 196 952,10 кв м - у лютому.

Наразі термін дії договору з підрядною організацію закінчився у березні 2018 року, оголошено нові торги та вже визначено переможця з яким передбачено укласти договір на виконання вищевказаних робіт до кінця поточного року.

Довідково: 

Дезінсекція - це комплекс заходів щодо знищення шкідливих комах, які є переносниками збудників хвороб. Методи дезінсекції бувають механічні, фізичні, хімічні та біологічні.

Дератизація - це комплекс заходів по боротьбі з гризунами (мишами, щурами). Гризуни псують сировину, готову продукцію, а також є джерелами і переносниками інфекційних захворювань людини (туляремії, лептоспірозу, паратифу, інфекційного гепатиту та ін.)

Підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами Комунального підприємства «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Дніпровського району м. Києва»


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux