Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

В Києві проводиться перевірка реєстрації дітей для садочків

Опубліковано 25 січня 2019 року о 15:51
фото

У зв’язку з запровадженням з 1 січня 2019 року рішення Київської міської ради від 13.09.2018 № 1369/5433 "Про затвердження Порядку здійснення видатків на дошкільну освіту в місті Києві на основі базового фінансового нормативу бюджетної забезпеченості" в системі електронного запису дітей до комунальних закладів дошкільної освіти міста Києва в особистому кабінеті батьків з 10.01.2019 року проводиться перевірка реєстрації дітей. Про це «Вечірньому Києву» повідомив Департамент освіти у науки КМДА.  Електронна система «СЕЗ ЗДО» інтегрована з Реєстром територіальної громади міста Києва та автоматично проводить перевірку особистого запису дитини шляхом ідентифікації даних номеру свідоцтва про народження, дати народження та імені дитини у Реєстрі. Наразі системою проводиться підтвердження реєстрації дітей у Реєстрі територіальної громади міста Києва.

Такі заходи здійснюються в рамках реалізації проекту «Гроші ходять за дитиною». Коли місто фінансуватиме не заклад, а закуповуватиме саме освітню послугу для кожної дитини. Поняття базового фінансового нормативу визначає вартість освітньої послуги для кожної дитини, яку місто може направити «за дитиною» у  дошкільний заклад будь-якої форми власності, у тому числі й приватний. Водночас за незареєстрованих громадян місто платити не буде, вартість утримання потрібно буде оплатити самостійно.  

Рішенням сесії Київської міської ради "Про бюджет міста Києва на 2019 рік" від 13.12.2018 № 416/6467 з 01.01.2019 затверджено розмір базового фінансового нормативу забезпеченості на одну дитину дошкільного віку - вартість утримання у закладах дошкільної освіти одного вихованця з розрахунку на місяць визначено у розмірі 2490 гривень. Базовий фінансовий норматив враховує наступні складові: заробітну плату працівників, оплату за комунальні послуги та енергоносії, придбання медикаментів та поточні витрати на утримання закладу дошкільної освіти. Таким чином, вартість перебування дитини у закладі дошкільної освіти складає 100% вартості харчування та базового фінансового нормативу за фактичні дні перебування дитини у комунальному садку за квитанціями.

Зазначені зміни стосуються вихованців, котрі будуть зараховані до закладів дошкільної освіти з 2019 року. Діти, які вже відвідують дитячі садки і були зараховані до 01.01.2019 року, перебуватимуть у закладах дошкільної освіти міста Києва на тих же умовах, а саме, сплати 70% вартості харчування.

У зв’язку з прийняттям 28.12.2018 рішення Київської міської ради «Про запровадження в місті Києві багатофункціональної електронної картки «Муніципальна картка «Картка киянина» готуються пропозиції по коригуванню Порядку здійснення видатків на дошкільну освіту у місті Києві.

За інформацією, наданою Департаментом, станом на 1 січня 2019 року у Києві обліковується 573 комунальні заклади, у яких надаються освітні послуги (заклади дошкільної освіти, навчально-виховні комплекси, школи-дитячі садки та дошкільні підрозділи у закладах загальної середньої освіти), у яких створено 105834 місця для дітей дошкільного віку. У цих закладах обліковується 106115 дітей віком від 1 до 6 (7) років.

За даними служби технічної підтримки, з 2017 оновленою системою електронного запису дітей до комунальних закладів дошкільної освіти року скористалося понад 150 тисяч громадян. У 2019 році зарахування у дитячі садки потребують 6,5 тисяч дітей віком від 3 до 5 років, близько 2 тисяч із них уже мають підтверджену реєстрацію у Реєстрі територіальної громади міста Києва.  Щорічно комунальні заклади дошкільної освіти приймають понад 23 тисячі дітей від 1 до 6 (7) років на вільні місця.

За інформацією vechirniykiev.com.ua


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux