Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

В районному Центрі комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю на реабілітації перебуває 62 особи з інвалідністю

Опубліковано 25 листопада 2019 року о 09:15
фото

В 2018 році Дніпровською райдержадміністрацією було проведено ряд організаційно-правових заходів, результатом яких стало прийняття Київською міською радою рішення про створення в районі Центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю. Він почав функціонувати з 02.01.2019 року (вул. Курнатовського 7А), надаючи змогу дітям та молоді з інвалідністю адаптуватися у суспільстві, ставши його повноправними членами. 

При Центрі функціонують відділення: ранньої реабілітації (абілітації), психолого-педагогічної реабілітації (денне перебування), фізичної реабілітації і медичного спостереження (вул. Курнатовського 7А, 2 корпус, тел. 542-68-03) та відділення трудової реабілітації/працетерапії (вул. Райдужна, 51, тел. 221-23-92). 

На сьогоднішній день у відділеннях на реабілітації перебувають 51 дитина з інвалідністю та 11 осіб з інвалідністю (молодь з інвалідністю старше 18 років). В Центрі вони отримують соціальні та реабілітаційні послуги, а саме: соціально-педагогічні, соціально-психологічні, медичного спостереження, денного догляду, соціальної адаптації, фізичної  реабілітації, консультативні, транспортні тощо.

З дітьми та особами з інвалідністю працюють лікарі (психотерапевт, терапевт, невролог), педагогічні працівники (дефектолог, логопед, корекційний педагог, соціальний педагог, вчитель інформатики, вихователі, музичні керівники),  середній медичний персонал (медичні сестри, медичні сестри з ЛФК та масажу), фізичні реабілітологи.

Для проведення комплексної реабілітації Центр має різноманітне обладнання, тренажери (в тому числі апарат для пресотерапії, модуль активної реабілітації, пристрій активал, велотренажери-мотомеди, сучасні вертикалізатори та інше), фізіотерапевтичну апаратуру, кульковий басейн, сенсорну кімнату, спортивну залу, кімнату для проведення бальнеологічних процедур та аромотерапії, кімнату віртуальної діяльності оснащену інтерактивною підлогою та сенсорною  тач панеллю, ігрові кімнати.

В Центрі організовано триразове харчування для вихованців груп денного перебування.

Щодня на спеціально обладнаному автомобілі (оснащений підйомником та кріпленнями для комфортного і безпечного перевезення) дітей та осіб з інвалідністю привозять з дому до Центру  і назад.

Спеціалістами відділення проводяться індивідуальні та групові заняття згідно складеного та затвердженого розкладу відповідно індивідуальних планів реабілітації. А також ведеться робота з організації культурно-масових заходів, дозвілля, проведення різноманітних розважальних та виховних заходів: театрально-ігрова діяльність, проведення традиційних та календарних свят.

Завдяки наданню Центром послуг денного догляду (Центр працює з 9.00 до 18.00 год), батьки дітей з особливими потребами, мають можливість працювати, у той час, коли їхні діти знаходяться під наглядом фахівців.

Також цього року за адресою: вул. Райдужна, 51 відкрито ще відділення: група денного перебування для молоді з інвалідністю після 18 років, з порушенням рухової активності, які частково не здатні до самообслуговування та група почасового перебування для молоді (від 18 до 35 років). Відкриття цих відділень, перш за все, надало можливість молоді з інвалідністю розширити коло свого спілкування, світогляду, вплинуло на розвиток власних здібностей та соціальної незалежності.  У відділенні велику увагу приділяють відновленню  знань, вмінь та навичок з орієнтування в домашніх умовах, відбуваються заняття з ведення домашнього господарства, самообслуговування, та розвитку різнобічних інтересів і потреб осіб, організації дозвілля і відпочинку.

У Центрі за адресою вул. Курнатовського 7А та вул. Райдужна, 51 відкрито інклюзивні дитячі майданчики, які включають сенсорні розвиваючі стенди, пісочниці спеціально пристосовані для дітей з особливими руховими потребами, рукоходи – спеціальні тренажери для розвитку рухової активності дітей та гойдалки і карусель для дітей з особливими потребами (візочників). На цих майданчиках діти з порушеннями опорно-рухового апарату мають змогу гратися, спілкуватися та розвиватися поряд з звичайними дітьми. Інклюзивні майданчики мають величезний терапевтичний ефект у реабілітації дітей та є надзвичайно важливими для соціальної адаптації в суспільстві.

Довідково.

Направлення   та   зарахування   осіб   до   Центру   здійснюється   згідно

рішення приймальної комісії  та наказом директора Центру на підставі заяви одного з батьків дитини або особи, що їх замінює, чи повнолітньої дієздатної особи за наявності документа, що її посвідчує, перелік документів щодо зарахування осіб до Центру затверджується в положеннях відділень відповідно до законодавства.

  Перелік документів на комісію:

  • заява про надання послуг із комплексної реабілітації;
  • індивідуальна   програма   реабілітації  дитини, видану   ЛКК   лікувально-профілактичного закладу ;
  • висновок ЛКК  лікувально-профілактичного закладу   (для дітей  віком додвох років, які належать до групи ризику щодо отримання інвалідності) з рекомендаціями щодо проходження комплексної реабілітації (абілітації) в Центрі;
  • копія свідоцтв про народження дитини;
  • документ, що засвідчує  реєстрацію  фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків;
  • виписку з медичної карти амбулаторного (стаціонарного) хворого (форма№027/о);
  • довідку   про    взяття    на    облік    внутрішньо   переміщених  осіб   (дляотримувачів, які є внутрішньо переміщеними особами);
  • копію паспортів батьків або законних представників;
  • копія пенсійного посвідчення дитини;
  • довідка медичного висновку на дитину інваліда до 18 років (за наявністю).

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами Центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю Дніпровського району м. Києва


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux