Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

В закладах освіти району відзначили День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945

Опубліковано 09 травня 2024 року о 08:27
фото

8 травня Україна відзначала День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років – вперше разом із країнами Європи. Головна мета цього дня – гідно вшанувати пам’ять українських воїнів, які зробили свій внесок у перемогу, та висловити повагу всім тим, хто боровся проти нацизму. У всіх закладах Дніпровського району проходять заходи з цієї нагоди.

Зокрема, у Ліцеї №209 "Сузір'я" до Дня пам’яті та перемоги щороку відбувається акція "Квіти пам'яті", під час якої учні вшановують жертовність наших Захисників і Захисниць та пам'ять про усіх українських воїнів, які віддали свої життя у Другій світовій війні.

У Гімназії №228 та Гімназії №136 до цього дня представники учнівського самоврядування та класні керівники підготували бесіди та майстер-класи «Червоний мак – символ пам’яті» та разом з учнями, хвилиною мовчання віддали шану загиблим у Другій світовій війні та полеглим воїнам російсько-української війни. Ліцей №98 та Гімназія №136 м поділилися відзнятими відеороліками на честь Дня пам’яті.

А учні 4-х класів Українського колежу ім. В.О. Сухомлинського зібралися в шкільному музеї, щоб більше дізнатися про події Другої світової.

Представники учнівського самоврядування навчально-виховного комплексу №167 підготували бесіди та майстер-класи «Червоний мак – символ пам’яті» та разом з учнями хвилиною мовчання віддали шану загиблим у Другій світовій війні та полеглим воїнам російсько-української війни.

В день памʼяті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939 - 1945 рр. здобувачі освіти НВК №141 "ОРТ" підготували фотовиставку «Друга світова: сучасний вимір війни». У своїх фотоколажах вони порівнювали події майже 80-річної давнини з подіями сучасної війни.

Цього року, коли Україна відзначає День пам’яті та примирення в умовах повномасштабної збройної агресії Росії, надзвичайно важливо згадувати та вшановувати подвиг тих, хто боровся з нацизмом в роки Другої світової війни і переміг його. На увагу і пам'ять теперішніх поколінь заслуговують наші ветерани, юність або дитинство яких припало на роки найжорстокішої війни минулого століття. Ветерани, якими багато років опікується колектив НВК "Домінанта", були раді привітанням та підтримці.

На жаль, для нас війна – не тільки минуле, бо сьогодні вона увійшла у кожен дім, у кожну родину. Українці, як і майже вісімдесят років тому, платять високу ціну в боротьбі зі злом – цього разу з росією та рашизмом. Але ми віримо, що в календарях незабаром з’явиться нове свято – День перемоги над росією. Україна має перемогти, свобода і справедливість мають перемогти, і лише так можна зупинити рашизм, у пам’ять про тих, хто віддав життя за мир у Другій світовій війні і в пам’ять про тих, хто загинув, захищаючи Україну


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux