Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Відбулися фінальні змагання Відкритого кубку Дніпровського району м. Києва з кіберспорту

Опубліковано 18 травня 2021 року о 08:23
фото

Цієї неділі, 16 травня,  у спортивному клубі «Сyber Plaza» (просп. Маяковського, 26) проходила фінальна частина Відкритого кубку Дніпровського району м. Києва з кіберспорту «СyberPlaza Cup». Організатори турніру - відділ молоді та спорту Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації та спортивний клуб «Сyber Plaza», за підтримки бренду COUGAR та Федерації кіберспорту України UESF.

Кіберспорт – сучасний електронний вид спорт, в якому команди або окремі спортсмени змагаються між собою за першість у комп’ютерних відеоіграх. Кіберспорт лише нещодавно було офіційно визнано в Україні, проте він уже встиг зажити великої популярності не тільки серед молоді, але й інших вікових груп: зокрема, росте чисельність спортсменів, команд і спортивних клубів, посилюється конкуренція, вдосконалюється система підготовки. Крім того, українські кіберспортсмени вже неодноразово виборювали перемоги і призові місця на змаганнях міжнародного рівня.

Однак, не варто вважати кіберспорт якимось звичайним пасивним сидінням біля електронної машини, адже, крім певного рівня технологічних знань комп’ютера і комп’ютерних програм, цей спорт вимагає швидкості реакції, тактико-командної взаємодії, здатності тривалий період зосереджувати увагу, завзяття, наполегливості і витривалості.

У турнірі мали змогу взяти участь усі бажаючі, що попередньо зареєструвались. Змагання складалося з двох етапів: перший, відбірковий, що проходив в онлайн-режимі, і другий – фінальна частина. Всього в змаганнях взяло участь 188 учасників з різних куточків України і навіть представники сусідньої Польщі, один з яких навіть дійшов до фіналу і приїхав змагатися далі, вже у Києві.

Головний суддя змагань – Ігор Гранкін. За дотриманням учасниками правил змагань стежив Костянтин Стрельченко, директор спортивного клубу «Cyber Plaza». 

Змагання проходили у дисципліні – Counter-strike: global offensive. Склад команди – два гравця. Задача – перемогти у більшій за суперників кількості раундів,.

Турнір проходив у дружній атмосфері. В новому спортивному клубі, обладнаному найсучаснішою комп’ютерною технікою змагалися найкращі. На великому електронному табло глядачі мали змогу спостерігати за перебігом затятих і видовищних матчів і вболівати за своїх друзів..

Матч за третє місце став дніпровським дербі, в якому зійшлися команди з нашого району: «WeAreChampions» і «Pomidorki228». Останні, наймолодші учасники турніру, здобули в матчі перемогу. Тож, Едуард Петровський, учень 7-А класу середньої загальноосвітньої школи №128 і його партнер Артем Губарєв стали бронзовими призерами першого офіційного районного змагання з кіберспорту.

У фінальному матчі команда з Солом’янського району «Team Bots» у важкому непоступливому поєдинку перемогла об’єднану команду з Оболонського району і міста Бучі «Co0lGuys».

На запитання одного з глядачів, що стало запорукою їхньої сьогоднішньої перемоги, Олександр Чернишков і Антон Григор’єв, вже володарі кубку Дніпровського району міста Києва з кіберспорту, відповіли, що, наполегливо тренуючись за комп’ютером, вони також не нехтують фізичними вправами, а відмінна фізична форма допомагає їм грати ефективніше і долати рівних і навіть сильніших суперників.

Переможці і призери турніру отримали медалі і цінні призи від організаторів турніру.

Інформацію підготовлено відділом з питаень інформаційної політики за матеріалами відділу молоді та спорту Дніпровської РДА


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux