Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Відбулось чергове засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії

Опубліковано 08 січня 2019 року о 16:34
фото

Сьогодні відбулось засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Дніпровській районній в місті Києві державній адміністрації. Нарада пройшла під головуванням Алли Загородньої, заступника голови Дніпровської райдержадміністрації. У засіданні комісії взяли участь: представники відділу охорони здоров’я Дніпровської РДА, Комунального підприємства «Київська міська лікарня ветеринарної медицини», Головного управління Держпродспоживслужби у м. Києві, лікарі-інфекціоністи, лікарі-епідеміологи, експерти з інфекційних захворювань та антирабічної допомоги, керівники Комунальних некомерційних підприємств «Консультативно-діагностичних центрів» та «Центрів первинної медико-санітарної допомоги» Дніпровського району, районного Центру «Здоров’я», Дніпровського районного управління головного управління ДСНС України. Учасниками заходу також були начальники підрозділів Дніпровської райдержадміністрації: управління праці та соціального захисту населення, відділу торгівлі та споживчого ринку, управління освіти, з питань надзвичайних ситуацій, управління житлово-комунального господарства, відділу з питань благоустрою та контролю за охороною природного середовища.

Представник Головного управління Держпродспоживслужби Роман Матвійчук ознайомив членів комісії зі станом епізоотичної ситуації на території Дніпровського району та про організацію проведення протиепізоотичних заходів, в тому числі щеплень проти сказу собак і котів в Дніпровському районі.

Секретар державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Дніпровській РДА Михайло Гриджук доповів про  стан  організації надання антирабічної допомоги мешканцям Дніпровського району в місті Києві та стан забезпечення  закладів охорони здоров’я  імунобіологічними препаратами  для  надання  антирабічної  допомоги.

Заступник голови Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Дніпровській райдержадміністрації Даніель Карабаєв повідомив, що антирабічна допомога населенню району в антирабічному кабінеті КНП КДЦ Дніпровського району міста Києва за адресою вул. Митрополита Андрея Шептицького,5 та антирабічному кабінеті філії №1 КНП КДЦ Дніпровського району міста Києва за адресою вул. П.Запорожця, №6, в святкові та вихідні дні в КМКЛ№3, дітям в КМДКЛ №2.

Собаки та коти, незалежно від породи, починаючи з місячного віку, повинні щорічно в обов'язковому порядку бути щеплені від сказу у закладах ветеринарної медицини або лікарів ветеринарної медицини, діяльність яких  відповідно ліцензована. Всі власники собак та котів забов'язані на вимогу від посадових закладів ветеринарної медицини надавати тварин для огляду, діагностичних досліджень, профілактичних щеплень та обробок.

Довідково.

Протягом 2018 року в антирабічні кабінети району звернулося 356 осіб з покусами тварин, проти  355 осіб за 2017 рік. Потягом 2018 року 57,87% від усієї кількості осіб, які звернулись за антирабічною допомого, булим покусані своїми тваринами (покусали своїх господарів). Протягом 2017 року 195 осіб, або 54,93% від загальної кількості осіб, які звернулись за антирабічною допомогою, булим покусані своїми тваринами (покусали своїх господарів). Протягом 2017 року, були покусані безпритульними тваринами 137 осіб, або 38,6% від усієї кількості осіб, які звернулись за антирабічною допомогою. У 2018 році 127 осіб, або 35,6% від усієї кількості осіб, які звернулись за антирабічною допомогою були покусані безпритульними тваринами. 7 осіб, або 1,92% від загальної кількості осіб, які звернулись за антирабічною допомогою, були покусані сторонніми тваринами  в 2018 році.  У 2017 році були покусані сторонніми тваринами 20 осіб, або 5,65% від усієї кількості осіб, які звернулись за антирабічною допомогою. По тяжкості нанесені травми тваринами у 2017 році склали: легкі покуси – 60 випадків (16,95%), середньої важкості покуси 120 випадків (33.81%), тяжкі покуси склали 175 випадків (49,3%). В 2018 році  по тяжкості нанесені травми тваринами склали: легкі покуси – 60 випадків (16,86%), середньої важкості покуси 120 випадків (33.81%), тяжкі покуси склали 176 випадків (49,44%).

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux