Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Відбулось чергове засідання Тимчасової комісії з питань погашення заборгованості з виплати заробітної плати

Опубліковано 21 червня 2018 року о 16:32
фото

21 червня у Дніпровській райдержадміністрації відбулось засідання Тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, а також Міжвідомчої робочої групи з питань легалізації зайнятості та заробітної плати, забезпечення дотримання державних гарантій з оплати праці в Дніпровському районі.

На нараді були присутні начальник відділу праці та зайнятості Управління соціального захисту населення Сергій Тарасун, керівник відділу з питань промисловості, підприємництва та регуляторної політики Григорій Лобач, представники Лівобережного об’єднаного управління Пенсійного фонду України, Лівобережної міжрайонної виконавчої дирекції Київського міського відділення фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, Дніпровського районного центру зайнятості, районного відділення статистики та державної податкової інспекції у Дніпровському районі Головного управління Державної фіскальної служби у м. Києві.

Під час засідання обговорювалося питання щодо погашення заборгованості з виплати заробітної плати та єдиного соціального внеску (ЄСВ) підприємствами Дніпровського району.

Представник Лівобережного об’єднаного управління Пенсійного фонду України у місті Києві проінформував про погашення заборгованості по пільговим пенсіям до Пенсійного фонду на підприємствах району.

З керівниками та бухгалтерами підприємств, в яких є невідповідність рівня заробітної плати вимогам чинного законодавства, проведена роз’яснювальна робота. У ході засідання з’ясовувались причини виникнення даної ситуації, надавались поради щодо її усунення та приведення у відповідність до норм чинного законодавства.

Довідково.

Загальний обсяг заборгованості з виплати заробітної плати на підприємствах в установах та організаціях Дніпровського району міста Києва, згідно з оперативними   даними станом на 20.06.2018 року, становив  7411 тис. грн. 

З початку року  відбулося 5 засідань Тимчасової комісії з питань заборгованості з виплати заробітної плати (грошового забезпечення, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

Матеріали про порушення керівниками підприємств-боржників чинного законодавства постійно передаються для вивчення та прийняття необхідних заходів до правоохоронних органів.

З метою забезпечення контролю за легалізацією заробітної плати та зайнятості населення згідно Розпорядження Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації № 380 від 11 липня 2017 року „Про утворення міжвідомчої робочої групи з питань легалізації зайнятості та заробітної плати, забезпечення дотримання державних гарантій з оплати праці в Дніпровському районні міста   Києва”,  створена міжвідомча робоча група.

Заробітна плата нижче встановленого мінімуму виплачувалась лише особам, які працюють з неповним робочим днем: інвалідам, сумісникам та іншим особам, що виконують неповний обсяг робіт, оплата праці яким проводиться за фактично відпрацьований час.

Підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами за матеріалами Управління праці та соціального захисту населення Дніпровської РДА


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux