Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Віталій Кличко: «Забезпечення освітлення житлового подвір’я – обов’язок голів районів!»

Опубліковано 19 березня 2015 року о 14:03
фото

Пізнього прохолодного вечора 18 березня у подвір’ї, здавалося б, пересічних столичних висотних новобудов по Дарницькому бульвару 8-10 було навдивовижу людно та гамірно. Місцеві мешканці на холоднечі не затримувалися, хутко зникаючи за дверима під’їздів. Натомість дюжина, видно, «не місцевих», озираючи невідомий (або ж мало відомий) їм дворовий простір під 24-поверховими хмарочосами, палко обговорювали довкілля та явно когось очікували.

Чого ж оце біля дев’ятої години вечора у глибинці Дніпровського району зібралися до купи заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв, голова Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації Ярослав Горбунов, депутат Київської міської ради та генеральний директор Комунального підприємства «Житлоінвестбуд – УКБ» В’ячеслав Непоп і його заступник Микола Лесик, і ще з десяток керівників міських служб і підприємств?

Поява невдовзі, на величезне здивування (тут і в такий час!) поодиноких місцевих мешканців, Київського міського голови Віталія Кличка швидко з’ясувала всі обставини: до Віталія Володимировича дістався сигнал про відсутність у дворі житлових будинків №№8,10 та прилеглих до них, що по Дарницькому бульвару Дніпровського району столиці, централізованого освітлення.

Загалом, локальне освітлення там існує за рахунок прилаштованих біля  будинкових під’їздів потужних світильників. Але, як з’ясувалося, це місцевий люд зробив за власноруч зібрані кошти: скинулися, купили, прилаштували. А от довколишні, освітлювальної приналежності, стовпи випромінювали лише понуру темряву.

З’ясувалося також, що оці будинки, зведені інвестиційними коштами та здані в експлуатацію ще у 2010 році, спершу продовжували освітлюватися у дворі за рахунок тимчасових мереж забудовників. Потім їх поцупили, двори опанувала темрява, а відповідальні служби не комунальної приналежності не поспішили вирішити питання передачі прибудинкових електромереж на баланс ПАТ «Київенерго». Як і саме «Київенерго» чомусь не спішило стати їхнім балансоутримувачем.

Місцеві мешканці – молодці, що зуміли власними ініціативою та коштами вирішити питання підсвітлення подвір’їв, але ж не повноцінного освітлення за рахунок централізованої мережі. Дніпровська районна влада, начебто, й не при чому, оскільки ці житлові будинки – не комунальної форми власності та обслуговування: у них свої інвестори, відтак і власне господарювання.

Проте Київський міський голова Віталій Кличко іншої думки, одразу чітко розставивши акценти: за все, геть за все на своїх територіях відповідальні голови районів – і крапка! І це стосується всіх очільників районів без виключення. Заступнику міського голови Петру Пантелеєву тут же було дано доручення підготувати повний перелік погано освітлених вулиць і дворів по всьому місту: «Потемкинских деревень» у Києві не має бути!»

Що ж до цього конкретного об’єкту на Дарницькому бульварі, то голова Дніпровської райдержадміністрації Ярослав Горбунов і генеральний директор КП «Житлоінвестбуд – УКБ» В’ячеслав Непоп запевнили мера, що освітлення тутешнього подвір’я буде підключене до централізованих мереж упродовж двох тижнів - до 31 березня.

Воно й дивно, що ще ленінське гасло: «Даешь электрификацию всей страны!» - залишається актуальним і в 21-му столітті.

Підготовлено відділом з питань внутрішньої політики та зв’язків із громадськістю 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux