Всесвітній день хліба відзначили в закладах освіти Дніпровського району
З учнями закладів загальної середньої освіти і вихованцями закладів дошкільної освіти Дніпровського району провели низку тематичних заходів з нагоди Всесвітнього дня хліба, який відзначається 16 жовтня.
Зокрема, з вихованцями дитсадочку №474 провели тематичне заняття з аплікації «Хліб-це будні й свята, хліб-це основа життя...», де говорили про важливу роль хліба в житті кожної людини, особливості його вирощування, ознайомлювали з різновидами хлібобулочних виробів, спонукали дітей до бережливого відношення до хліба та повагу до праці хлібороба.
З вихованцями дошкільного навчального закладу №443 провели заняття: «Цінуймо хліб, бо він - життя», на якому також йшлося про шанобливе ставлення до хліба, з'ясовували з чого його виготовляють, як він потрапляє «з лану- до столу». Та головною родзинкою стало заміс тіста для випічки духмяної буханки хліба.
Зі школярами також вшановували хліб і всіх, хто пов’язаний з виробництвом хліба. Зокрема, в Ліцеї №209 "Сузір'я" м. Києва відбулися тематичні уроки, на яких учні дізналися про історію хліба, процес його виготовлення та значення в культурі. Діти з цікавістю досліджували, як маленька зернина перетворюється на пухкий коровай і навіть поласувати смачною здобою.
Учні 2-го класу Гімназії №188 Дніпровського району разом із класним керівником провели «Свято хліба», де говорили про цінність і походження хліба, його значення для людини, відгадували загадки, грали в дидактичні ігри «Від зернини до хлібини», «Обрядовий хліб», «Як хліб на стіл прийшов», згадували прислів’я про хліб і, навіть, відчули себе маленькими пекарями, виготовляючи хлібобулочні вироби із солоного тіста.
До вшанування хліба та відзначення Всесвітнього дня хліба долучилися і учні школи №4. Для учнів молодших класів провели цікавий і захоплюючий захід "Хліб всьому голова".
Учні школи №148 ім. Івана Багряного Дніпровського району також відзначили День хліба. Взявши участь у низці тематичних заходів, дізналися про традиції нашого народу, цінність хліба і важливість поваги до людської праці, бережливе ставлення до хліба, як символу життя.
Лідери учнівського самоврядування Ліцею №30 "ЕКОНАД" провели гру у формі квесту «Хліб – усьому голова» для ліцеїстів 2-х класів. Діти побували на різних станціях: «Склади хлібні половинки», «Що приготували з борошна?», «Хліб – усьому голова». А ще другокласники зрозуміли, що хліб - найцінніший продукт для кожної людини.
А з вихованцями закладу дошкільної освіти №583 провели заняття з ліплення з солоного тіста. У дітей молодшої групи розширювали уявлення про послідовність процесів вирощування і випікання хліба, виховували шанобливе ставлення до праці дорослих, повагу до хліба.
Цілий тиждень вихованці ЗДО №566 Дніпровського району вивчали історію хліба, шлях від маленької зернинки до запашної хлібини. Діти малювали, ліпили та з захопленням випікали хліб за старовинним рецептом. А найголовніше - це з яким апетитом вони його куштували. Не даремно кажуть, "Без хліба і медом ситий не будеш".