Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Ювілейний збір-похід: козацькими шляхами з Україною в серці

Опубліковано 30 квітня 2015 року о 13:17
фото

У центральному парку культури й відпочинку Дніпровського району «Перемога» стартував традиційний, у цьому році ювілейний XXV всеукраїнський збір-похід дитячих та молодіжних громадських організацій «Козацькими шляхами» під гаслом «З Україною в серці!», в якому беруть участь близько 1000 юнаків і дівчат із різних областей України. Захід триватиме до 4 травня в лісосмузі Корсунь-Шевченківського району Черкаської області. За словами одного із його організаторів представника Всеукраїнської молодіжної громадської організації (ВМГО) Національної організації скаутів України (НОСУ) Андрія Чеснокова саме зараз, як ніколи, кожному з нас потрібно розуміти й берегти країну, її історію та робити все можливе для єднання співгромадян. У церемонії відкриття заходу в парку «Перемога» взяли участь директор департаменту соціальної політики КМДА Юрій Крикунов, начальник служби у справах дітей КМДА Валерій Танцюра та  заступник голови Дніпровської райдержадміністрації Алла Загородня.

За повідомленням Київського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, участь у зборі-поході беруть делегати від дитячих та молодіжних громадських організацій зі всієї України (Київ, Дніпропетровськ, Миколаїв, Кіровоград, Черкаси, Суми, Горлівка), лідери скаутських організацій, скаути-новачки – організовані групи шкіл, вищих навчальних закладів, волонтерські загони Центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Києва.

Вони зможуть спробувати себе у подоланні туристичних перешкод («Скаутське раллі»), взяти участь у спортивних змаганнях (футбол, волейбол), поплавати на каяках, відвідати  скеледром, постріляти з луку. Хлопців та дівчат чекатимуть фітобар, арт-стіна, творчі майстерні та музей «Козацьких шляхів», а також майданчик «Великої гри» з іграми «Коло», «Ярмарок професій», «Лісові звірі», «Тропа розвідника». Зрозуміти своє покликання та здобути нові навички скаути та волонтери зможуть під час випробування на звання лісу «Хитрий лис» та «Нічна гра». Питання соціального розвитку особистості підійматиметься на «Соціальній території», де можна буде ознайомитися з соціальною рекламою, мистецтвом ленд-арт, соціальним театром. Окрім цього, для новачків і досвідчених скаут-лідерів триватиме семінар «Духовне виховання та розвиток». Наприкінці відбудеться талант-шоу «Україна має талант» та пройдуть таборові кемпфайєри.

Програмою збору-походу передбачається чимало заходів для всіх учасників (відповідно до вікових критеріїв та власного скаутського досвіду). Кожного дня скаути будуть змагатись у подоланні різних випробувань, набувати лідерських якостей, навичок дій в екстремальних ситуаціях, вчитись сумлінно служити громаді та духовно розвиватись як особистості.

Підготовлено у відділі з питань внутрішньої політики і зв’язків із громадськістю.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux