Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Засідання районної Ради директорів: підсумки діяльності промислового комплексу за 2018 рік, шефська робота

Опубліковано 18 квітня 2019 року о 14:35
фото

18 квітня відбулося засідання Ради директорів підприємств промислового комплексу, установ та організацій району при Дніпровській РДА. Традиційно, відкрив засідання голова Ради директорів Всеволод Яременко.

В роботі Ради директорів взяли участь очільник району Петро Онофрійчук, заступник голови РДА Алла Загородня, начальник відділу з питань промисловості, підприємництва та регуляторної політики Григорій Лобач, завідувач сектором з питань охорони праці Оксана Марек, командир військової частини А0525, фахівці комітету малого і середнього бізнесу Київської торгово-промислової палати, Департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА.

З питання розвитку шефства над військовою частиною А0525 Збройних Сил України проінформував Григорій Лобач. В своєму виступі він нагадів, що 26 лютого 2018 року між Дніпровською райдержадміністрацією та військовою частиною А0525 було підписано договір щодо організації шефських зв’язків та подальшого співробітництвавідповідно до Указу Президента України від 11.02.2016 №44/2016 «Про шефську допомогу військовим частинам Збройних Сил України, Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України».

У минулому році підшефній військовій частині суб’єктами господарювання району було передано на благодійній основі будівельні матеріали, матеріально-технічні засоби (миючі засоби, засоби гігієни, аптечки, цемент, лопати, кабель, електроди, рукавиці, ланцюгова пила, 2 кутові шліфувальні машини, набори інструментів, папір, тощо).

Особливо активно у наданні допомоги брали участь ПАТ «Укрвторчормет», Київський завод експериментальних конструкцій, ТОВ «Київський механічний завод «Магістраль» ім. М.П. Шульгіна», фізичні особи-підприємці.

Командир військової частини А0525 подякував присутнім за допомогу, розповів про стан розв'язання соціально-побутових проблем військовослужбовців. В своєму звернені він також зауважив, що в рамках співпраці між військовою частиною та РДА, 26 вересня минулого року, учні і вчителі технічного ліцею, а також фахівці управління освіти райдержадміністрації відвідали підшефну військову частину, під час якої було проведено учбові навчально-тренувальні заняття для учнів, обговорені питання подальшої співпраці в рамках заходів з військово-патріотичного виховання молоді.

У спорткомплексі навчально-виховного комплексу “Домінанта” 7-8 грудня поточного року проходили матчі VII турніру з міні-футболу на кубок “Захисника України”. Серед 6 команд-учасників дебютувала футбольна команда військової частини А0525.

Учасники засідання заслухали інформацію про результати роботи промислового комплексу столиці, Дніпровського району за 2018 рік та І квартал 2019 року, яку надав начальник відділу з питань промисловості, підприємництва та регуляторної політики Григорій Лобач. Доповідач також повідомив про заходи по сприянню розвитку промисловості, які вживаються у поточному році з боку міської і районної влади.

Запрошений на засідання адвокат адвокатської компанії Pragnum Олексій Некрасов надав керівникам підприємств консультації щодо перевірок суб’єктів господарювання органами державного нагляду (контролю) Держпраці. Правник акцентував увагу на типові порушення і способи їх запобігання, наслідки, відповідальність керівників, актуальну судову практику.

В своєму слові Оксана Марек звернула увагу присутніх на звернення організаційного комітету з підготовки та проведення у 2019 році заходів з нагоди Дня охорони праці в Україні. Щороку 28 квітня відповідно до Указу Президента України від 18.08.2006 №685/2006 у нашій країні відзначають День охорони праці.

В рамках проведення "Тижня охорони праці" з 22 по 26 квітня в Дніпровському районі, згідно з планом, буде проведено низку заходів. Цьогоріч вони відбудуться під девізом "Безпечне та здорове майбутнє праці".

Про заходи щодо відзначення у травні 2019 року 50-річчя утворення Дніпровського району столиці повідомила Алла Загородня. Вона проінформувала про напрацьовані на сьогодні напрямки підготовчого процесу до святкування цієї визначної дати, закликавши присутніх долучитися до участі у відзначені цієї дати.

По кожному питанню відбулись обговорення по суті, прийнятті відповідні рішення. Висловлена проблематика стане окремими темами для обговорення подальших засідань районної Ради директорів.

Довідково: У 2018 році по м. Києву спостерігалось падіння промислового виробництва -2,2% (97,8%), в той же час індекс промислової продукції склав по Україні 101,1%. Зростання відбулось у фармацевтичній галузі, постачання електроенергії, металургійне виробництво. Значне зниження обсягів промислового виробництва відбулось у галузях: виробництво виробів з деревини, поліграфічна діяльність (на 16,6%), текстильне виробництво (11,5%), хімічні вироби (11,2%). Водночас, зріс обсяг реалізованої продукції на 9,3% більше, ніж у 2017 році, і склав у відпускних цінах 189 млрд. грн.

Згідно статистичних даних на 01.01.2018 промисловий комплекс Дніпровського району складає 54 підприємства, які звітують до Головного управління статистики м. Києва. За підсумками роботи промислового комплексу Дніпровського району за 2018 рік реалізовано продукції на суму 9 млрд. 425 млн. грн або на майже 800 млн. грн. (109,1%) більше, ніж за попередній період

Зростання обсягів реалізації промислової продукції у вартісних показниках відбулось на підприємствах, зокрема: ТОВ «Еліт пошив» - 7 разів, ТОВ «Єврореконструкція» - на 33,8%; ПАТ «УКРПЛАСТИК» - 14,5%, МПП «Рабиця» - 43,5%, ТОВ «Селтік» - 29,9%, ТОВ «Баленко завод пакувального обладнання» - 17,6%, КУВП №4 УТОС – 7,2% та інші.

Значний спад обсягів виробництва і реалізації спостерігався на підприємстві ТОВ «Київміськвторресурси», ПрАТ «Київський завод «Граніт», та ряду інших.

У 2018 році 8 підприємствами району (за 2017 рік - 8) експортовано товарної продукції на суму майже 1,9 млрд. грн. (частка в реалізації 20,4%).

Спостерігається зниження середньої чисельності працівників промислової діяльності, яка станом на 01.01.2019 склала 4014 особи (без врахування Дарницького вагоноремонтного заводу 1115 осіб). Далось взнаки згортання виробничої діяльності ПрАТ «Фанплит», яке втратило 450 робочих місць. В той же час слід зазначити про серйозну проблему про заповнення робітничих спеціальностей.

 

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами відділу з питань промисловості, підприємництва та регуляторної політики Дніпровської РДА

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux