Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Засідання районної Ради директорів: впровадження наукових розробок у комунальне господарство району та виробничі проекти

Опубліковано 19 грудня 2019 року о 17:08
фото

19 грудня відбулося засідання Ради директорів підприємств промислового комплексу, установ та організацій району при Дніпровській РДА. Традиційно, засідання відкрив голова Ради директорів Всеволод Яременко, директор державного підприємства «Науково-дослідний інститут «Еластик».

В роботі Ради директорів взяли участь очільник Дніпровського району Петро Онофрійчук, заступник голови райдержадміністрації Алла Загородня, начальник відділу з питань промисловості, підприємництва та регуляторної політики Григорій Лобач, завідувач сектором з питань охорони праці Оксана Марек, директор Інституту колоїдної хімії та хімії води ім. А.В. Думанського НАН України, академік, доктор хім. наук, профессор Владислав Гончарук, заступник директора з наукової роботи Інституту хімії високомолекулярних сполук НАН України Володимир Мишак, кандидати хімічних наук, старші науковці Інституту біоорганічної хімії та нафтохімії ім. В.П. Кухаря НАН України Дмитро Каменський, Віталій Євдокименко, Володимир Ващенко, представники Дніпровського районного відділу з питань благоустрою та контролю за охороною природного середовища та керівники комунальних підприємств району.

Конструктивно відбулось засідання районної Ради директорів. Розглянуто низку питань. Зацікавлена дискусія йшла про можливість і шляхи співпраці з науковими установами відділення хімії Національної академії наук України по практичному впровадженню наукових розробок у комунальне господарство району і виробничі проекти.

Інститут колоїдної хімії та хімії води ім. А.В. Думанського:

  • установки одержання якісної питної води із хлорованої водопровідної води у дитячих закладах (приклад м. Бориспіль).

Інститут хімії високомолекулярних сполук:

  • використання композиційних полімерних матеріалів для підлогового покриття у спортивних спорудах;
  • використання герметиків холодного твердіння при зведенні і ремонті житлових і промислових споруд;
  • використання ефективного модифікатора термоеластопластудля асфальтобетону з метою підвищення його стійкості.

Інститут біоорганічноїхімії та нафтопродуктів ім. В.П. Кухаря:

  • використання комплексних органо-мінеральних добрив, регуляторів росту рослин для території парків, скверів;
  • застосування матеріалів «Новікон» при роботах по відновленню та гідроізоляції підвальних приміщень, дахів житлового фонду.

Григорій Лобач, начальник районного відділу з питань промисловості, підприємництва та регуляторної політики РДА повідомив про заходи міської цільової програми сприяння розвитку промисловості на 2019–2022 роки. Доповідач відмітив, що реалізація програми сприятиме розвитку малого та середнього підприємництва, а також позитивних тенденціях. Також акцентував увагу на проведені заходів по забезпеченню підтримки промислового комплексу у просуванні його продукції на внутрішніх і зовнішніх ринках. Наприкінці своєї доповіді Григорій Лобач зазначив, що підприємцям надається фінансово-кредитна підтримка, у вигляді компенсації відсотків за кредитами.

Довідково.

Реалізація міської цільової програми сприяння розвитку промисловості на 2019–2022 роки затверджена рішенням Київської міської ради від 12.11.2019 №59/7632. Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація є співвиконавцем цієї програми.

Про можливість відбування громадських робіт особами, які перебувають на обліку в районному відділі пробації проінформувала Оксана Рибак, начальник Дніпровського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» м. Києва та Київської області. Громадські роботи полягають у виконанні засудженим у вільний від основної роботи чи навчання час безоплатних суспільно корисних робіт, вид яких визначають органи місцевого самоврядування. Громадські роботи встановлюються на строк від шістдесяти до двохсот сорока годин і відбуваються не більш як чотири години на день, а неповнолітніми – дві години на день, але не менше двадцяти п’яти годин на місяць. Із засудженими до покарання у виді громадських робіт проводиться соціально-виховна робота за індивідуальним планом з урахуванням оцінки ризиків повторного вчинення кримінальних правопорушень.

Довідково.

Засуджені до покарання у виді громадських робіт зобов’язані:

  • додержуватися встановлених відповідно до закону порядку і умов відбування покарання;
  • сумлінно ставитися до праці;
  • працювати на визначених для них об’єктах і відпрацьовувати встановлений судом строк громадських робіт;
  • повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання;
  • з’являтися за викликом до уповноваженого органу з питань пробації.

Учасники засідання заслухали звіт Оксани Марек, завідувача сектору з питань охорони праці Дніпровської РДА, щодо аналізу виробничого травматизму на підприємствах, в установих та організаціяї міста КИєва за січень-вересень 2019 року. Крім того доповідач повідомила про підготовку проекту міської цільової програми "Поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища по місту Києву на 2020-2022 роки" та закликала учасників засідання надавати свої пропозиції. На завершення свого виступу пані Оксана нагадала основні заходи для попередження нещасних випадків та наголосила на обов'язковому створенні безпечних і здорових умов праці на виробництві.

Довідково.

За статистичними даними, опублікованими Державною службою України з питань праці у 2018 році травмовано 4126 осіб, із них 409 осіб - смертельно.

За даними Міжнародної організації праці щороку у світі фіксується юлизько 125 млн. нещасних випадків, пов'язаних з виробництвом, у тому числі 10 млн. з тяжкими і 220 тис. зі смертельними наслідками.

Наталія Луньова, головний спеціаліст відділу з питань благоустрою та контролю за охороною природного середовища Дніпровської РДА повідомила, що наступного року в місті Києві встановлять датчики муніципальної системи моніторингу повітря. Загалом по місту Києву буде встановлено 27 датчиків. Першими з’являться чотири датчики на лівому березі (в Дніпровському та Дарницькому районах). На виконання цієї програми в бюджеті м. Києва на 2020 рік закладено кошти в розмірі 40 млн. грн. Пані Наталія зауважила, що нові датчики вимірюватимуть концентрацію у повітрі мікрочастинок PM10 та PM2.5, діоксиду сірки, оксидів азоту (NO2; NO; NOх), монооксиду вуглецю, бензену та свинцю.

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами відділу з питань промисловості, підприємництва та регуляторної політики Дніпровської РДА


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux