Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Завтра, 26 липня, закінчується прийом вступних документів до закладів вищої освіти

Опубліковано 25 липня 2018 року о 11:47
фото

Завтра, 26 липня, закінчується прийом вступних документів до закладів вищої освіти.

Забудькуваті й надзвичайно інертні вступники ще можуть встигнути «вскочити в останній вагон» - прийом заяв триватиме до 18-ї години 26 липня. Проте основний склад абітурієнтів, з яких потім за конкурсом сертифікатів буде відібрано майбутніх першокурсників вже сформувався.

Понад мільйон абітурієнтів в Україні вже подали заяви для вступу у виші. 

- Найбільшою популярністю у абітурієнтів-2018 користуються право, філологія, середня освіта, менеджмент та медицина, - каже заступник міністра освіти і науки України Юрій Рашкевич. - Серед університетів найпопулярнішими у вступників зараз є Київський національний університет ім. Шевченка, Львівський нацуніверситет ім. Франка, Київський політехнічний інститут ім. Сікорського, Львівська політехніка та Харківський національний університет ім. Каразіна.

А от про свою долю вступники дізнаються 1 серпня, коли відбудеться оприлюднення рейтингового списку. До речі, база, через яку відбувалася реєстрація електронних кабінетів, працювала бездоганно, свідченням чого є відсутність критичних збоїв в її роботі за весь час вступної кампанії. 
Кожен випускник подав, в середньому, 4 заяви на бюджетне навчання, хоча цьогорічні Умови прийому дозволяли подавати до семи.

- Швидше за все, більшість вступників чекають останніх днів вступної кампанії, щоб залежно від ситуації, рейтингових списків подати заяви, що залишилися, - зауважив заступник міністра. - У підсумку тільки на бакалавра ми очікуємо близько мільйона заяв.

У вступній кампанії 2018 року ускладнили здобуття спеціальності майбутнім лікарям. Тепер вступити на спеціальності «Стоматологія», «Медицина» і «Педіатрія» зможуть лише ті абітурієнти, які набрали понад 150 балів за результатами зовнішнього незалежного оцінювання з конкурсних предметів - біології, хімії або математики. Мета такого нововведення - відібрати найкращих абітурієнтів і, у підсумку, підвищити якість медичного обслуговування. Нагадаємо, що з-понад 8 тисяч абітурієнтів, які були зараховані на медичні спеціальності торік, 41% набрали менше 150 балів ЗНО з одного предмету, 19% - з двох предметів і 7% - з трьох. Ще гірші справи у майбутніх педіатрів - більше половини з них мали менше 150 балів ЗНО з одного предмету, 20% - з двох предметів і 6% - з трьох.

На що вступникам треба звернути особливу увагу після 1 серпня, коли відбудеться розподіл місць держзамовлення? 

- Статус «Рекомендовано до зарахування» з’явиться в тих вступників, які пройдуть конкурсний відбір та отримають рекомендації до зарахування, - каже директор ДП «Інфоресурс» Оксана Бєлік. – У цьому разі вступнику потрібно буде до 18-ї години 6 серпня подати оригінали документів до приймальної комісії вишу. Після цього статус заяви має змінитись на «Включено до наказу» – тобто, вступника буде зараховано на навчання до закладу вищої освіти. Якщо цього не сталось, слід звернутися до приймальної комісії.

За інформацією: vechirniykiev.com.ua


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux