Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

«Зимова «Країна мрій» вперше відбудеться на Лівому березі

Опубліковано 04 грудня 2018 року о 17:33
фото

Цього року Київ зустрічатиме зимові свята у затишній атмосфері європейського містечка із яскравою ілюмінацією та динамічною концертною програмою. Усього передбачено щонайменше 70 різноманітних акцій і концертів, понад 300 тематичних вистав для майже 90 тисяч юних глядачів та більше 200 святкових подій у всіх районах міста. Про це розповіла сьогодні на прес-брифінгу директор Департаменту культури Діана Попова.

За підтримки Київської міської державної адміністрації разом із Громадською організацією «Країна мрій» та особисто Олегом Скрипкою вперше на Лівому березі Дніпра 19 грудня о 20:00 стартує масштабний мистецький проект «Зимова «Країна мрій» на Лівому березі». Тут гостей чекатимуть п’ять гала-концертів, резиденція Святого Миколая, обладнана дитяча зона у приміщенні Міжнародного виставкового центру, різноманітні атракціони, танцювальні сети та справжній подарунок для всієї родини - безкоштовний казковий різдвяний мюзикл «Лускунчик: війна і мир» - продовження історії Гофмана про знамениту ляльку», – сказала Діана Попова.

«Готуватися до Нового року ми почали ще влітку, коли у червні вперше оголосили конкурси на кращі мистецькі проекти святкування на Контрактовій і Софійській площах. Наразі підготовка до новорічно-різдвяних триває», - зауважила Діана Попова.

За її словами, 15 грудня о 17:00 парадом оркестрів, який пройде вулицею Сагайдачного, буде відкрито новорічне свято та ярмаркове містечко на Контрактовій площі.

«Оскільки наступний 2019 рік – ювілейний, коли ми відзначатимемо 110 років із дня народження відомої у всьому світі прекрасної мисткині Марії Приймаченко, то ідея оформлення Контрактової площі виникла сама собою. Уся площа буде прикрашена мотивами з прекрасного творчого доробку української народної художниці. Так, ялинку прикрасять іграшками у стилі робіт Марії Приймаченко, а образи з її картин розташують у вигляді святкових фото-зон, оздоблених яскравими гірляндами», - розповіла Діана Попова.

На Софійській площі засвічення ялинки відбудеться традиційно 19 грудня, на День Святого Миколая. Головну новорічну ялинку висотою 25 м прикрасять близько 1000 іграшок. А всього на Софійській площі буде розміщено близько 3 км гірлянд.

За інформацією засновника проекту «Folk Ukraine» Ігоря Добруцького, цього року ялинка стане особливою: навколо неї, окрім динамічної світлової конструкції, з’явиться екран, через який відвідувачі ярмарку матимуть змогу передати вітання. Уся ялинка огорнеться у тисячі яскравих ліхтариків холодного білого арктичного кольору. Деякі з них матимуть унікальну форму кристалів довжиною - 35-50 см. Також уперше навколо пам’ятника Богдану Хмельницькому запустять потяг бажань «Полярний Експрес», де кожен охочий, проїхавши зупинку, зможе загадати бажання.

Володимирський проїзд прикрашатимуть грандіозні світлові конструкції у вигляді великих сніжинок, які освітлюватимуть дорогу та створюватимуть романтичний настрій. У сквері Володимирського проїзду вируватиме зона розваг для найменших відвідувачів.

Великі Різдвяні святкування відбудуться 7 січня. У програмі - концерт, масова коляда, пригощання кутею та традиційна Хода звіздарів, яка пройде Андріївським узвозом та заколядує з усіма поблизу ялинки на Контрактовій площі. У сквері ж поруч розташується Резиденція Святого Миколая.

Крім того, на Співочому полі Печерського ландшафтного парку 21 грудня - 13 січня триватиме новорічний фестиваль «Цитрусове королівство». Кияни зможуть побачити 13-ти метрову цитрусову ялинку та цитрусові інсталяції у вигляді замків казкових героїв.

Загалом в усіх районах міста відбуватимуться яскраві вистави відомих письменників-казкарів, святкові лялькові програми, мюзикли, вистави класичного жанру, різноманітні книжкові виставки, майстер-класи, святкові акції, розважально-ігрові програми, конкурси, кіноранки з показом мультфільмів тощо. Велику увагу приділять і соціальній складовій.

«Ми подбаємо, щоб привітання та увагу здобули всі діти міста, а особливо діти пільгових категорій, діти переселенців та діти, батьки яких загинули, отримали поранення або нині знаходяться в зоні проведення Операції об’єднаних сил. Зокрема, заплановані благодійні вистави та подарунки для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Також усім організаторам новорічних акцій, які увійшли до програми загальноміських заходів, рекомендовано звернути особливу увагу на вирішення питань щодо створення відповідних умов для людей з інвалідністю: забезпечення доступності до місць проведення заходів, зон паркування транспортних засобів, пандусів тощо», – акцентувала увагу Діана Попова.

За інформацією: kyivcity.gov.ua


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux