Головна  →  Новини  →  27 травня 2019

Дніпровський район столиці відсвяткував 50-річний ювілей

Дніпровський район столиці відсвяткував 50-річний ювілей

23 травня 2019 року Дніпровському району столиці виповнилося 50 років з дня утворення.Півстолітній ювілей - це символічний рубіж відліку досягнень та звершень. З цієї нагоди протягом місяця у мікрорайонах проходили святкові концерти та урочисті нагородження осіб, які внесли особистий внесок у розвиток Дніпровського району м. Києва.

Головною площадкою, на якій відбулися заходи в рамках святкування Дня Києва та 50-річчя Дніпровського району, став Парку культури і відпочинку «Перемога» (б-р Перова, 2).

З суботнього ранку 25 травня відбувся Відкритий чемпіонат Дніпровського району столиці з Комбат Самозахист ІСО, на який зібралося чимало учасників та вболівальників.

Впродовж дня на території парку проходила низка різноформатних заходів: виставки творчих робіт, працювали концертні площадки аматорських творчих колективів, локації з майстер-класами (з пісочної анімації, оздоровчої скандинавської ходьби, бісероплетіння, образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва тощо), презентації закладів вищої освіти, які розташовані на території Дніпровського району, відбулись спортивні та хореографічні виступи вихованців підліткових клубів.

Серед іншого, Громадські організації презентували соціальні проекти: Громадська організація «Український Легіон» продемонструвала навички поводження зі зброєю та надання першої медичної допомоги, а Громадська спілка «Центр національно-патріотичного виховання» провела майстер-клас з бойових мистецтв та стрільби з луку.

Основною родзинкою святкової програми 25 травня став гала-концерт «Нам лише 50 - могутній Дніпровський район». На початку заходу очільник Дніпровського району Петро Онофрійчук привітав всіх зі святом. Він зазначив, що наш район зустрічає 50-ти річний ювілей з гордістю. Нам є чим пишатися. За 50 років Дніпровський район значно змінився у соціальному, економічному, духовному, культурному і освітньому розвитку. Петро Васильович висловив велику вдячність всім дніпровчанам, які своєю щоденною наполегливою працею, активною життєвою позицією творять історію району.

Святковий настрій створювали виступи Народних художніх колективів, Лауреатів Всеукраїнських та міжнародних фестивалів, вихованців Дитячої музичної школи № 13 ім. Глінки, Джазового оркестру тощо. Приємним сюрпризом для присутніх став виступ легенди української естради - гурту "Кобза".

26 травня святкові заходи продовжилися. У Парку культури та відпочинку «Перемога» працювали локації та майстер-класи художників, були представлені презентації від бібліотек району.

Завершилося святкування ювілею Фестивалем аматорської творчості колективів Дніпровського району, в рамках якого виступили хореографічні, вокальні, циркові та інші колективи закладів культури, освіти, громадських організацій тощо.

Впродовж всіх заходів панувала святкова атмосфера та позитивні емоцій.

Підготовлено відділом з питань інформаційної політики

Перейти до спискуВерсiя для друку