Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Діалог із районною владою: чого хочуть ОСНівці?

Опубліковано 03 березня 2015 року о 17:24
фото

У форматі проекту відкритого «Діалогу з владою», відразу в трьох ОСНах Дніпровського району одночасно протягом трьох годин більше 60 мешканців висловлювали представникам влади власні проблемні питання та пропозиції щодо їх вирішення. У відкритому діалозі взяли участь члени ОСН «КМ «Дніпровець» (голова В'ячеслав Себба), будинкового комітету «Вулиця Амвросія Бучми, 2», ОСН «КМ «Русанівка». У спілкуванні з дніпровчанами взяли участь уповноважені представники Дніпровської районної в місті Києві держадміністрації, міліції, прокуратури, управлінь охорони здоров’я, освіти, ЖКГ тощо.

Довідково:

Проект започаткував наприкінці  2014 року правозахисник Едуард Багіров, який вперше організував «Діалог із владою» в Деснянському районі. 3-го лютого про поширення діалогу з владою в Дніпровському районі йшлося під час його презентації в райдержадміністрації. Проект підтримали як члени ОСНів, так і керівництво району. За сприяння голови Дніпровської райдержадміністрації Ярослава Горбунова він почав втілюватися в життя.

Якщо вести мову про «КМ «Дніпровець», то за словами організатора діалогу з владою в мікрорайоні ДВРЗ, лідера місцевої громадської думки Павла Тесленка такий діалог надає можливість компетентного, комплексного й оперативного вирішення питань і пропозицій місцевих мешканців. Що й відбулося на ДВРЗ, де півсотні членів ОСН «КМ «Дніпровець», разом із відповідальми особами держструктур району з'ясовували та вирішували питання благоустрою, надання житлово-комунальних послуг, підвищення тарифів, медичного обслуговування в мікрорайоні, проведення ремонтних робіт дахів та асфальтового покриття, функціонування бюветів та якості в них води, проблеми неналежного водопостачання й опалення, встановлення приладів обліку тепла в будинках мікрорайону, наведення ладу в підвальних приміщеннях та місцях тимчасового укриття. Також мешканці піднімали питання альтернативного виїзду та відновлення трамвайного маршруту №32, який скасували наприкінці 2014 року.

Такі самі питання й проблеми ставили відповідальним особам й члени будинкового комітету «Вулиця Амвросія Бучми, 2» та ОСН «КМ «Русанівка». Із тією лише різницею, що людей було поменше та, звичайно, ставилися й суто специфічні для того чи іншого мікрорайну питання.

Скажімо під час діалогу з ОСНівцями «КМ «Русанівка», заступники його голови Олександр Чунаєв та Леонід Вересюк, член ОСНу Олена Пономарьова, місцевий активіст Михайло Рудницький та інші поставили цілу низку питань, що за значенням «виходили» за межі мікрорайону.

Активісти перймалися питаннями щодо проанонсованого майбутнього травневого реформування ЖКГ, зокрема, скорочення кількісного складу та функцій ЖРЕО, переведення мешканців на прямі договори з монополістами-постачальниками комунальних послуг тощо. Окремим блоком йшло питання благоустрою мікрорайону та, що актуально для русанівців – щодо плану й намірів із забудови колишньої території на вулиці Марини Раскової 4 (на якій розміщувалося відоме молочне підприємство «Галактон» (згодом «Данон»)) та плюс – промзони від нього та до проспекту Возз'єднання. Русанівців, загалом, турбують загальновідомі речі: чи витримають старі комунікації додаткове навантаження від новобудов (а планується будівництво нового житломасиву та супермаркету «Білла»), чи буде розвиватися соціальна інфраструктура, як вирішуватиметься найгостріше питання транспортно-комунікаційної розв'язки вкрай напруженої місцевості саме на вулиці Марини Раскової та навколо неї. Ці питання вони мають поставити (і вже домовилися про зустріч, аби отримати конкретні відповіді – Авт.) фахівцям профільного головного управління КМДА та забудовнику.

…До наступного «Діалогу з владою» усім предстаникам ОСНів було запропоновано підгодовуватись заздалегідь і приносити власні питання, викладені в письмовому вигляді, які будуть розподілені за відповідними представниками влади.

Підгтовлено у відділі з питань внутрішньої політики і зв'язків із громадськістю.

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux