Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Опалювальний сезон 2015 – 2016: маємо знати реальний стан справ

Опубліковано 02 жовтня 2015 року о 16:09
фото

Про стан підготовки житлово-комунального господарства та закладів освіти, культури та охорони здоров’я району до опалювального сезону 2015-2016 років йшлося під час позачергового засідання колегії Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації під головуванням очільника району Ярослава Горбунова. Також на колегії розглянули питання щодо сплати у споживачами платежів за надані житлово-комунальні послуги. У засіданні взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації Ігор Щербак, заступник Алла Загородня, керівник апарату Віктор Сушинець та його заступник Ганна Короткіх, депутати Київради Віталій Росляков і Андрій Странніков, а також новий радник очільника району Олександр Сергієнко.

Начальники  управлінь: освіти Наталія Іваніна, охорони здоров’я Даніель Карабаєв, культури, туризму та охорони культурної спадщини Оксана Шуригайло доповіли про те, як підготувалися очолювані ними структури до опалювального сезону. За словами Наталії Іваніни, ваховуючи основні недоліки та вимоги по підготовці закладів освіти до попереднього опалювального сезону, до початку нинішнього проведено капітальний ремонт теплопунктів. Кошти були виділені (за програмою економічного і соціального розвитку м. Києва на 2015 рік в частині капітальних ремонтів на виконання робіт по об’єктах галузі «Освіта») в сумі 707,0 тис. гривень. Вона поінформувала про те, що на цей час отримано 116 актів готовності до опалювального сезону, що становить 80 % від загальної кількості об'єктів.

Як доповіла на колегії начальник управління культури, туризму та охорони культурної спадщини Оксана Шуригайло під час підготовки до нового опалювального сезону було замінено вікна на енергозберігаючі в дитячій школі мистецтв № 6 ім. Г. Л. Жуковського (на суму 244,2 тис. грн), у школі джазового та естрадного мистецтв (на суму 47,8 тис. грн). У закладах культури встановлено прилади обліку теплової, електроенергії та води з метою обліку постачання енергоносіїв. Всі лічильники знаходяться в робочому стані. Також отримані: свідоцтво про повірку засобу вимірювальної техніки в центрі культури та мистецтв, акти готовності до опалювального сезону в школі джазового та естрадного мистецтв, центрі культури та мистецтв, бібліотеці ім. А. Малишка. В дитячій школі мистецтв № 6 ім. Г. Л. Жуковського завершуються роботи з монтажу, налаштування та запуску вузла теплової енергії.

За інформацією начальника управління охорони здоров’я Даніеля Карабаєва, усі лікувальні заклади забезпечені  вузлами комерційного обліку теплової, електроенергії та води (холодної, гарячої). Постачальником теплової енергії для КДЦ (дорослі), ЦПМСД №№ 3, 4 і КМКЛ № 11 є ТОВ «Євро-Реконструкція»; а для ЦПМСД №№ 1, 2, «Русанівка», КДЦд - АК Київенерго. Акти готовності (ф. Е-8) отримано майже всіма лікувальними закладами. Але поки невирішеним залишається питання організації постачання тепла в амбулаторію по вул. Кибальчича, 13-а та розрахунку за спожиті теплоносії. Доповідаючи на засіданні колегії про стан готовності житлово-комунального господарства району до нового опалювального сезону начальник управління житлово-комунального господарства та будівництва райдержадміністрації Надія Косар поінформувала про те, що одним із питань, яке суттєво впливає на стан підготовки та проходження опалювального сезону, є наявність безгосподарчих зовнішніх інженерних мереж, теплових пунктів та обладнання. Задля вирішення даного питання управлінням ЖКГБ, спільно з КП «Керуюча компанія», було підготовлено розпорядження КМДА «Про безоплатне прийняття до комунальної власності територіальної громади міста Києва зовнішньобудинкових інженерних мереж, теплових пунктів та обладнання». Переліки зазначеного обладнання були погоджені з ПАТ «Київенерго» та ТОВ «Євро-реконструкція» і на даний час розпорядження перебуває на погодженні в Київській міській державній адміністрації. Також Надія Косар розповіла про те, що одним із показників, який свідчить про якість надання послуг, є скарги мешканців. За її інформацією станом на 25.09.2015 року на розгляді та опрацюванні в управлінні є 4104 документів, із них скарг на незадовільне теплопостачання – 65. Для порівняння: за аналогічний період 2014 року до управління надійшло 2478 документів, з яких 115 – скарги  на незадовільне опалення.  Тобто зменшення, майже вдвічі, кількості скарг з даного питання свідчить про покращення роботи в цьому напрямку.

Довідково:

До опалювального періоду 2015-2016 років у Дніпровському районі заплановано підготувати 1323 житлових будинків всіх форм власності, а саме:

•        комунальної власності – 1021;

•        будинків ЖБК – 134;

•        будинків ОСББ – 19;

•        відомчих будинків – 43;

•        інвестиційних будинків – 80;

•        гуртожитків – 26.

Теплопостачання житлових будинків буде забезпечене від джерел ПАТ «Київенерго» та  ТОВ «Євро-Реконструкція». Магістральні, розподільчі теплові мережі та бойлерні в  районі обслуговують наступні  організації:  РТМ «Дарниця»;  РТМ «Троєщина»; РТМ «Позняки». Станом на 25.09.2015 отримано 406 актів готовності будинків до опалювального сезону, 96 актів готовності знаходиться на погодженні в теплопостачальних організаціях, зокрема з питання теплопостачання: будинки комунальної власності – 369; ЖБК – 5; ОСББ – 4; відомчі –28; інвестиційні – 3. Для порівняння: станом на 25.09.2014 року було отримано 295 актів готовності.

На колегії було заслуховано і доповідь директора комунального господарства «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Дніпровського району м. Києва» Юрія Дзюби. Він доповів про те, що теплопостачальним організаціям  для отримання актів готовності  було пред'явлено 1022 (100%) житлових будинків. А от отримано лише  437 актів готовності, зокрема: по зоні теплопостачання ТОВ «Євро-Реконструкція» 302 акти, по РТМ «Позняки» 65 актів, по РТМ «Троєщина» 70 актів готовності. На оформлені в РТМ на даний час знаходяться 170 актів. Разом із тим, як того й вимагав очільник району, було названо кількість будинків, які не в змозі будуть (без додаткових підготовчих заходів) пройти таку «сертифікацію». Це 415  житлових будинків. До них теплоносій буде подаватися згідно з гарантійними листами. Причини наступні:  будинки, підготовлені під знесення,( ЖЕД-401); будинки, у яких системи централізованого опалення переобладнані з пічного без проектно-технічної документації (ЖЕД -406, 404); будинки, передані від підприємств-банкрутів без елеваторів (404, 405); будинки (ЖЕД- 402, 403), де фахівцями РТМ «Дарниця» не проведені в повному обсязі  роботи з ремонту/ревізії запірної арматури рамок управління, не встановлені заглушки  та не пофарбовано трубопроводи; будинки ЖЕД-405, де не проведені працівниками РТМ «Дарниця» гідравлічні випробування незалежної системи опалення  від ЦТП  до житлових будинків, не проведена хімічна промивка пластинчатих опалювальних бойлерів тощо. Не проведені роботи з відновлення зовнішньої та внутрішньої циркуляції гарячого водопостачання та насосного обладнання за міською програмою «Гаряча вода у місті Києві на 2011-2015 роки» (програма не фінансується). Також Юрій Дзюба поскаржився на те, що в житлових будинках району потребують заміни (переобладнання) 468 дверей до щитових приміщень. Загальна вартість їхнього ремонту дорівнює 1,8 млн гривень. Для порівняння: в Дарницькому районі замінити слід було лише …80 дверей.

Чимало зауважень і нарікань пролунало на адресу комунальників із боку керівництва району. Адже рівень готовність до опалювального сезону не може не хвилювати  – попереду ще чимало чого слід виконати. Але й, як справедливо зауважив очільник району, маємо знати своїх «антигероїв». Тобто комунальники мають постійно інформувати  мешканців кожного житлового будинку району про те, яка саме тепло-електро-постачальна компанія надає тепло, електрику, гарячу воду за сплачені їм чималі кошти. Аби дніпровчани чітко усвідомлювали – до кого йдуть сплачені ними гроші, а отже – від кого вимагати якісної подачі теплоносіїв.

Підготовлено у відділі з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю.

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux