Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Школярів-дніпровчан годуватимуть італійським мінестроне

Опубліковано 13 листопада 2017 року о 09:50
фото

У двох школах Дніпровського району стартував незвичний експеримент щодо поліпшення харчування. Переможець телевізійного шоу киянин Євген Клопотенко збирається удосконалити та урізноманітнити шкільне харчування, аби воно було не гіршим, ніж у ресторані. 

Тестувати нові меню будуть у двох навчальних закладах Дніпровського району: спеціалізованій школі № 246 та гімназії №1 91 ім. П.Г. Тичини. 
Покращити шкільне меню вирішив кулінарний експерт Євген Клопотенко. Влітку він здобув грант на написання та впровадження збірки рецептів для приготування страв у шкільних навчальних закладах. Чоловік зізнається: у дитинстві частенько оминав їдальню десятою дорогою. За його словами чинну збірку рецептів для харчування у шкільних навчальних закладах було видано ще 1957 року, далі її трохи коректували у 1984 і 1991 роках. Євген відкриває нам невеличкий секрет – суть змін, які він пропонуватиме, у тому, що страви будуть ті ж самі, але в іншій інтерпретації.

За словами кухара, буде змінюватися термообробка, менше використовуватиметься соняшникова олія, більше буде запікатися. Наприклад, замість стандартної засмажки, яка входить у 90% страв, усі овочі будуть кластися одразу у воду і замість звичайного «шкільного» овочевого супу вийде італійський мінестроне. Інший приклад – квасоля. Найбільш збалансована бобова культура, яка містить багато вітамінів та мінеральних речовин. Діти не дуже її полюбляють у звичайному вигляді, але її можна буде перетерти до невпізнаваного вигляду, додати трохи зелені, й от уже готовий фалафель. Так можна зробити з будь-якою стравою. На думку Євгена, з раціону учнів слід прибрати тушковану печінку, гуляш з підливою, запіканку з макаронів, калорійну манну кашу з грудочками, кисіль з крохмалем. А ще необхідно переглянути меню шкільного буфету: ніякої газованої води та шоколадних батончиків!

У школі, яка погодилась на експеримент, помічають, що після обіду на столах для посуду більшає порожніх тарілок, а учні замість того, щоб їсти у фастфуді, частіше відвідують їдальню.

Ольга Чуприна, директор спеціалізованої школи № 246 Дніпровського району зауважує, що задоволені першими результатами співпраці з Євгеном Клопотенко і виражає сподівання, що далі буде ще краще.

За інформацією: vechirniykiev.com.ua


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux