У Мистецькому ліцеї «Зміна» пройшов круглий стіл щодо реформи шкільного харчування
24 жовтня на базі Мистецького ліцею «Зміна» пройшов круглий стіл «Пріоритет якісного харчування дітей як інструмент здоров’я». Від Дніпровського району участь у роботі заходу взяли начальниця районного управління освіти Наталія Іваніна, керівники районних закладів освіти та спеціалісти РУО, які відповідають за організацію харчування у закладах освіти.
Під час роботи круглого столу обговорили низку тем: виклики, що виникають у процесі реалізації реформи; оцінка поточних результатів реформи шкільного харчування; проєкт «5 кроків до здорового харчування»; стандарти безпечного та здорового харчування для дітей та рекомендації подальших кроків. Ці теми озвучили поважні спікери під модераторством Ореста Степаняка, представника Національної агенції громадського харчування.
Зокрема, представник Міністерства освіти і науки України Андрій Сташків проінформував присутніх про реформу шкільного харчування, забезпечення гарантованого харчування для усіх дітей початкових класів та модернізацію інфраструктури. До виступу щодо реформи шкільного харчування долучився представник бюро ВООЗ в Україні Андрій Скіпальський, в т.ч. акцентувавши увагу присутніх на питанні підтримки ВООЗ у цьому питанні, та Ігор Кузін, представник Міністерства охорони здоров’я України.
Представник Київської обласної військової адміністрації проінформував про шлях впровадження інструментів реформи шкільного харчування в закладах освіти Київської області.
Друга частина засідання круглого столу пройшла у форматі панельної дискусії «Впровадження реформи шкільного харчування та профілактика неінфекційних захворювань». До активної участі у обговоренні теми дискусії долучились Наталія Іваніна, начальник управління освіти Дніпровського району, Тетяна Алексійчук, керівник КП «ФАБРИКА-КУХНЯ ГОТУЇМО» (м. Буча), Юлія Котикович, головний фахівець з профілактики неінфекційних захворювань Центру громадського здоров’я МОЗ України та нутриціолог Галина Воробйова.
Також активно до обговорення та дискусії долучались керівники закладів освіти, які були присутні на заході, адже питання якісного харчування дітей одне з вкрай важливих питань.