Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Україна продовжує послідовний курс на створення безбар’єрного середовища для всіх громадян

Опубліковано 19 червня 2024 року о 13:38

За останні кілька років Україна суттєво просунулася в питаннях формування політик, які стосуються безбар’єрності та інклюзивності. Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час наради з питань безбар'єрності за участі Першої леді України Олени Зеленської.

«Україна продовжує послідовний курс на створення безбар’єрного середовища для всіх громадян. Це відповідає нашому європейському курсу та нашим цінностям», — наголосив Прем’єр-міністр і додав, що ця тема постійно в центрі уваги Уряду та всіх міністерств.

Під час наради були презентовані результати опитування, яке провів Центр соціальних досліджень та поведінкової економіки за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) і Експертної Ради з комунікацій безбарʼєрності. Згідно з даними, 83% опитаних українців вважають безбар'єрність новою цінністю для суспільства. 34% опитаних переконані, що в подоланні бар’єрів у різних сферах слід зосередити увагу на зміні поведінки людей у суспільстві, 32% — на створенні адаптованого середовища та 22 % — на забезпеченні доступності освіти й роботи.

«Безбарʼєрність – це нова цінність для нашого суспільства. 83% респондентів назвали її такою. Це дуже великий відсоток, велика свідомість. Нарешті. Якщо так багато людей усвідомлює, безбарʼєрність як цінність – ми на правильному шляху як суспільство», — відзначила Перша леді Олена Зеленська.

За словами Дениса Шмигаля, вже багато зроблено для створення безбар’єрного середовища в нашій державі. Так, зокрема, оновлено будівельні норми, які вже застосовуються під час реалізації проектів відновлення, затверджено план заходів щодо реформування медико-соціальної експертизи, запроваджується Міжнародна класифікація функціонування, обмежень життєдіяльності та здоров’я.

Крім того, в Україні впроваджуються сучасні стандарти доступності в цифрових послугах, компенсації бізнесу за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю, діють послуги з навчання та перекваліфікації. Ветеранський бізнес має більше можливостей для свого розвитку. Йде робота над комплексною системою реабілітації для різних груп населення. Глава Уряду відзначив й прогрес у реформі військово-лікарських комісій.

Змінюються також підходи до облаштування укриттів, аби вони були доступні для всіх.

«Безбар’єрність — це доступність усіх послуг, усіх можливостей для кожної людини, у кожному куточку нашої країни», — підкреслив Денис Шмигаль.

Він наголосив на важливості продовжувати активну роботу у формуванні політик, реалізації нових проектів та доступної комунікації про них. На думку Прем’єр-міністра, потрібно працювати з регіонами й місцевою владою та говорити з людьми про безбар’єрність зрозумілою мовою.

За інформацією https://www.kmu.gov.ua


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux