Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

НВК «Домінанта» відзначила свій 20-річний ювілей

Опубліковано 25 квітня 2024 року о 11:55
фото

Учора, 24 квітня, суспільно-гуманітарна гімназія НВК «Домінанта» Дніпровського району відзначила свій 20-річний ювілей. Цього святкового дня до закладу освіти завітали почесні гості: в.о. першого заступника голови Дніпровської РДА Олена Шевченко, депутати Київради, керівництво Департаменту освіти і науки КМДА, начальники районного управління освіти та відділу культури та колишні випускники, аби привітати команду педагогів, учнівську та батьківську громаду з цією визначною подією.

Звертаючись до присутніх Олена Шевченко зазначила, що 20-річний ювілей школи – не звичайний ювілей, а ювілей домівки поколінь. Одні навчали, інші навчались. Школа – це не тільки стіни, насамперед, це – дух, пам’ять, традиції, наступність поколінь.

«Багато щасливих моментів, подій пам’ятають стіни вашої школи. З НВК «Домінанта» вийшли сотні талановитих випускників, які, можливо, не всі стали дуже відомими, але немає сумніву в тому, що вихованці освітнього закладу понесли у світ зерна любові до всього рідного, вони добрими справами прославляють школу та рідний Дніпровський район на теренах країни й зарубіжжя», - привітала присутніх Олена Володимирівна.

З дня свого заснування навчально-виховний комплекс «Домінанта» є флагманом освіти, який відкриває шлях інновацій іншим закладам району, столиці, країни. Педагогічна концепція «Домінанти» передбачає, що саме вчителі найвищого рівня педагогічної компетентності залучаються до управління педагогічним процесом. Навіть у цей воєнний рік у закладі освіти працює 4 кандидати педагогічних наук, 67 педагогів вищої категорії, 39 вчителів мають звання «учитель-методист», 27 - звання «старший учитель».

З часу створення гімназія – це майданчик для наукових досліджень Інституту проблем виховання НАПН України, який очолює академік НАПН Бех Іван Дмитрович. З 2023 року «Домінанта» бере участь в експерименті Всеукраїнського рівня за темою: «Національно-патріотичне виховання учнівської молоді у процесі педагогічно-організованої, соціально-значущої діяльності».

Гімназія «Домінанта» з 2009 року є дійсним членом Київської МАН учнівської молоді, а з 2022 року є афілійованим членом, що дає змогу розправити крила для польоту найталановитішій українській молоді, а педагогам стати майстрами своєї справи й разом з учнями відчути себе дослідниками. Заклад чотири рази був володарем перехідної почесної відзнаки Київської МАН – «Золота сова».

Навчально-виховний комплекс «Домінанта» прагне до інтеграції української освіти в європейський освітній простір. Так, у рамках стратегічного розвитку освіти та міжнародної співпраці, за підтримки Міністерства освіти і науки України, Департаменту освіти і науки КМДА з 2021 року особливості освітньої діяльності гімназії «Домінанта» визначено міжнародним договором між Урядами України та Франції щодо функціонування закладів освіти «Мережа досконалості».

Суспільно-гуманітарна гімназія є прикладом того, що за 20 років можна багато зробити для України, зберігаючи найкращі традиції української педагогіки і впроваджуючи світовий та європейський досвід в освітній процес.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux